Blog

Onze eerste presentatie met proeverij Bulgaarse wijn


Het was spannend die donderdagmiddag.

Een eerste presentatie met proeverij voor 30 zakenmensen in Bedrijvencentrum De Punt te Gentbrugge. Zoals dat gaat de eerste keer: gaat het over  kwaliteitsvolle wijnen ? zeker weten! Goed voorbereid ? Uiteraard ! Kennis over Bulgaarse wijn ? Natuurlijk. De persoonlijke contacten met de wijnmakers hebben ons veel geleerd. En toch is er dat beetje plankenkoorts... en ook dat was positief, want het houdt je op scherp.

We slaagden erin de toehoorders te boeien. Bij aanvang hadden twee van hen ooit wel eens kennis gemaakt met Bulgaarse wijnen. Voor de anderen was het een ontdekking. Met veel belangstelling luisterden zij naar ons verhaal. 

Bulgarije een land met een rijke geschiedenis in wijn. Wijnmakers die hun traditie innoveren en erin slagen verrassend lekkere producten neer te zetten.

En dan was het hoog tijd om van de ontdekking naar de belevenis te gaan. Het proeven!

We hadden voor deze eerste lentedag 6 wijnen geselecteerd:

Karabunar Bulgarian Heritage Rosé

Villa Yustina 4 Seasons Spring

Bratanov Symbiose Chardonnay & Tamianka

Villa Melnik Bergulé Pinot Noir & Melnik

Via Diagonalis Red Castra Rubra

Rumelia Merul Cabernet Sauvignon

Elke wijn was een verrassing voor de proever. Sommigen bleven wat langer dan voorzien. Anderen kwamen later nog even binnen om nog een praatje te doen. Een geslaagde start. En nog meer:  de lente was begonnen!  We kregen er absoluut zin in om verder te gaan !