Blog

Plovdiv - Europese Culturele Hoofdsteden 2019| Bulgaarse Topwijnen

Een rijk historisch en cultureel erfgoed met een oog voor de toekomst. Plovdiv in Bulgarije en Matera in Italië zijn de Culturele Hoofdsteden van Europa 2019.

Plovdiv is de tweede stad van Bulgarije en pleit voor "samen",  een rijke culturele gemeenschap en geschiedenis. Plovdiv is de oudste continue bewoonde stad van Europa ! Daarnaast ligt de stad in het  hartje Thracie, de plaats om de Bulgaarse wijn van Thracian Valley te ontdekken en te beleven. Rond de stad zijn er tal van wijnhuizen, open voor degustatie en rondleidingen in de wijngaard. Plovdiv zal met zijn rijke geschiedenis, waar wijn een belangrijk deel van uitmaakt, je hart veroveren!


HLN.be artikel en video

Plovdiv officiële webpagina

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Plovdiv
Het is de eerste Bulgaarse stad die zich Culturele hoofdstad van Europa mag noemen. Plovdiv, gelegen in het zuidoosten van Bulgarije is de op één na grootste stad van het land, met ongeveer 345.000 inwoners.

"Na het voorzitterschap van de Raad van de EU [tussen januari en juni 2018], is Plovdiv 2019 één van de volgende grote en belangrijke evenementen voor Bulgarije", zegt Andrey Kovachev.

Samen is het motto van Plovdiv Culturele Hoofdstad van Europa. Het omvat vier thematische platformsSamenvoegenintegreert etnische en minderheidsgroepen en heeft tot doel verschillende generaties en sociale groepen bij elkaar te brengen; Transformeer herleeft en geeft opnieuw vorm aan vergeten stedelijke ruimtes; Herleef heeft tot doel het historische erfgoed te behouden en de toegang tot cultuur uit te breiden; Relax bevordert duurzaam leven met een traag tempo, langzaam voedsel en degrowth.

De stad heeft meer dan 300 projecten gepland en bijna 500 evenementen op meer dan 70 locaties in de stad. "Naar verwachting zullen meer dan twee miljoen toeristen Plovdiv in 2019 bezoeken", aldus het EP-lid.


Bron: http://www.europarl.europa.eu/news/nl/headlines/society/20181205STO20960/plovdiv-en-matera-europese-culturele-hoofdsteden-2019