Wijnmaker Rumelia

De streek:

Panagurishte  ligt in “the upper Thracian plain”, de historische bakermat van het wijn maken. De wijngaarden zijn aangelegd op de heuvelachtige terreinen, aan de voet van de Sredna Gora. Deze plaats werd bewust gekozen na studies van de bodem, de weersomstandigheden en het plaatselijke reliëf, allemaal cruciale factoren om de beste wijnen te maken.

 

De wijngaarden en het werk:

Zanderige kleigronden favoriseren de aanplant van vooral Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon en natuurlijk het typische druivenras, Mavrud. Hoewel rood dominant is, groeien er ook witte rassen.
Tegen het onkruid worden geen herbiciden en pesticiden gebruikt. “Groene oogst” wordt toegepast om de opbrengst te beperken. Druiven worden manueel geplukt en in gekoelde kratten vervoerd naar de plaats waar ze worden geselecteerd.
De wijnproductie start van een tweede handmatige selectie van de druif, voor de gisting en rijping in Franse, Amerikaanse en Bulgaarse vaten van het type barriques 225l. De wijn rijpt in deze vaten gedurende tenminste één jaar voor de ‘Reserve’ zoals Merul en gedurende twee jaar voor de ‘Grand Reserve’ zoals Erelia.

Merken:

De wijnen van Rumelia wijnmaker worden opgedeeld in drie categorieën: Merul, Merul Reserve en Erelia. Merul verwijst naar de beroemde schatplaats van Panagurishte, waar de Bulgaarse koningen hun meest waardevolle goud en schatten verborgen.