Blog

6 nieuwkomers van wijnmakers Bratanov en Villa Yustina


    

6 nieuwe Bulgaarse wijnen met bijzondere verdiensten van Villa Yustina en Bratanov wijnhuizen


We hebben bijzonder veel waardering voor de producten en het werk van beide wijnmakers en stellen je graag 6 van hun wijnen voor die nieuw zijn in ons assortiment.

Bratanov wijnmaker met zijn unieke Tamianka Single Vineyard oogstjaar 2016, wilde fermentatie met behulp van gist uit eigen wijngaarden. Op hun zoektocht naar goede terroirs maakt Bratanov winery al jarenlang gebruik van zijn landbouwkennis om alle eigenschappen van elk afzonderlijk perceel te kennen... De Chardonnay Sur lie 2016 is een voorbeeld hiervan. Voor ieder wat wils  om ervan  te genieten op een zomerterras. Laat je ook verrassen door de Symbiose Rosé 2016 !

Villa Yustina, het moderne gezicht van de Bulgaarse wijnbouw, overtuigt veel wijnliefhebbers met hun klassieke rode Monogram Mavrud & Rubin 2012, achttien maanden opgevoed in Bulgaarse eiken vaten. De elegante en rijke 4 Seasons Autumn van Pinot Noir en de eerste mousserende wijn komen in ons assortiment  deze Villa Yustina Brut 2015 is gemaakt volgens de klassieke methode 'Champanoise' -  9 maanden gerijpt in de fles.


Nazdrave = Santé!