Blog

Bezoek aan Rumelia wine cellar, Thracian Valley 06/ 2018

Bezoek aan Rumelia wine cellar
26/06/2018

  

We hebben het onszelf en onze klanten beloofd in de visie van Bulgaarse Topwijnen! Minstens 2 x per jaar reizen we naar Bulgarije, om er de wijnmakers met wie we werken en met wie een toekomst zien, te bezoeken. Deze zomer beginnen we bij vrienden en partner Rumelia wine cellar. De regen waar de dag mee aanving, waren we snel vergeten na het onthaal door gastvrouw Tsveta, die ons meteen de sterkten van het wijnhuis Rumelia deed ervaren: gastvrijheid, professionalisme, partnership en natuurlijk… hoogkwalitatieve wijnen.
 
Tsveta stelt ons de nieuwe etiketten van de wijnen in de serie Merul voor. Zij tonen de verbondenheid met de wijngaarden waar de Merul wijnen ontstaan, namelijk in Panagurishte, waar de gebroeders Deikovi 9 goudschatten vonden, gesymboliseerd door de 9 bollen in goudkleur op elk etiket.

 
Wij krijgen er zin in om de nieuwe wijnen en oogsten te proeven, alleen al door de uitstraling van de fles en het etiket, wit voor de Merul serie en zwart voor de Reserves, de wijnen met rijping op eiken vaten.

Wat indruk op ons maakt:
De Merul Estate Selection 2015, een ware ontdekking voor ons.
Deze blend, puur op zijn fruit zonder eiken veroudering, heeft een uitstekende balans tussen Mavrud, Merlot en Cabernet Sauvignon. Kortom, de Bulgaarse versie van de “Bordeaux blend”. In ons assortiment hebben wij dezelfde wijn al in de Reserve versie met 15 maanden eiken vaten rijping Reserve versie
 
Merul Mavrud Reserve 2015, een wijn die symbool staat voor de identiteit van het wijnhuis en ook voor ons het bewijs dat je met Mavrud variëteit in deze regio een uitstekend resultaat haalt. In het assortiment is nog het oogstjaar 2013 van Merul Mavrud.
 
Erelia de premium klasse, het nieuwe oogstjaar 2014, is veelbelovend met potentieel in de fles. Een schitterend resultaat dankzij de uitgesproken aroma’s van rijpe pruim, kers en toetsten van ceder en leer. Zeer goede balans, de moeite waard om te ontdekken. Zie in het assortiment bij ons oogstjaar 2013 .
 
Rumelia wine cellar zal met ons aanwezig zijn op de Megavino beurs 2018 om je kennis te laten maken met deze mooie wijnprestaties.