Blog

Bulgaarse Topwijnen - Newsletter October 2022

Goed nieuws !
Bulgaarse Topwijnen krijgt binnenkort een eigen plek!

We zijn volop bezig met de opbouw van een nieuwe locatie, met tasting ruimte, waar wij jullie binnenkort graag verwelkomen voor open degustaties of voor een thema-avond. Dit in het centrum van Gent-Zwijnaarde.

Op deze locatie zullen we ook een winkel en wijnkelder hebben, zodat je ter plaatse je favoriete wijnen kunt bestellen en meenemen.

De eerstvolgende proeverij zullen we op deze nieuw locatie organiseren, wellicht november-december, ter gelegenheid van de opening, waarop je van harte welkom bent.
Wij houden je op de hoogte!
Mavrud Day - 26 oktober

De Internationale Mavrud-dag is een initiatief van de Bulgaarse Vereniging van Wijnprofessionals. Hun visie is om een ​​jaarlijks wijnevenement te organiseren, dat bijdraagt ​​aan het meer bekend maken van Bulgaarse wijn en wijntoerisme, op nationaal en internationaal niveau.
De Internationale Mavrud-dag is gewijd aan de oude, inheemse druivensoort van Bulgarije, Mavrud. Dit evenement omvat een conferentie op 26 oktober, een educatief en amusementsprogramma dat de hele week zal duren, met evenementen in oktober op tal van plaatsen.

Waarom 26 oktober?
Bijna een eeuw geleden, op St. Dimitar's Day (26 oktober), begon de meester van Stanimashka Malaga, Aristi Chorbadzhakov - Chorbadzhaka, met het oogsten van zijn wijngaard. Tot op vandaag dienen zijn precisie in de zorg voor de wijngaard bij het omgaan met de druiven en zijn wijnbereiding als een voorbeeld van kwaliteit en waardering voor het ambacht. Daarom was het gepast om St. Dimitar's Day te kiezen als een viering van Bulgaarse wijn, en specifiek de Mavrud. Volgens de volkskalender markeert St. Dimitar's Day het begin van de winter en de koudere maanden. Er lijkt geen geschikter moment te zijn om een ​​fles rode wijn te delen met vrienden en familie.



Ontdek onze speciale selectie in bundel x6 flessen aan speciale prijs in oktober!

Proefpakket MAVRUD DAY 26/10  Speciale prijs 70,00 euro 

MAVRUD is een van de meest geliefde en tegelijk bekende Bulgaarse wijnsoort. De soort komt vooral voor in de zuidelijke wijnregio's, beter bekend als de Thracische vallei. Aangezien het gaat over een laatrijpende druif, is dus deze regio het meest geschikt door de aangename, droge herfstperioden. De wijnen van mavrud kennen vele gezichten:  zij gaan van basiswijn (begrijp soepel en toegankelijk) tot echte toppers, vaak geproduceerd in houtgelagen met lang bewaarpotentieel.
Proefpakket Topwijnen van Bulgaarse druiven x6  Speciale prijs 66,65 euro

De maand oktober wordt sterk geassocieerd met de Bulgaarse wijndruivensoorten en meer specifiek met één bepaalde variëteit - Mavrud en de Internationale Mavrud-dag op 26 oktober. De Bulgaarse wijngeschiedenis is rijk en dat betekent dat ook veel meer interessante druiven te onderkennen vallen. Wij hebben dit bundel samengesteld uit enkel Bulgaarse druiven, anders dan Mavrud. Voor ieder wat wils in wit in en rood en in lichte naar volle wijnen.
Ontdek alle promowijnen van de maand


Met vriendelijke groeten,
Slavi - Bulgaarse Topwijnen