Blog

Zevendaagse culturele wijnreis Bulgarije met Nouts WijnWereld (28 sept. - 4 okt. 2020)


U bent wellicht al bekend met de kwaliteit van Bulgaarse wijn. Bulgarije is een fantastisch wijnland. Een land met een zevental wijnregio's, een groot aantal inheemse en internationale druivenrassen.

De Nederlandse wijnspecialist Rob Nout heeft in samenwerking met touroperator Bulgaria Wine Tours een zevendaagse culturele wijnreis ontwikkeld. Deze unieke reis concentreert zich op de regio rondom Plovdiv. Dit is de regio waar met name de inheemse druivenrassen zoals Mavrud en Red Misket goed gedijen.

Tijdens de reis wordt een zevental wijnhuizen bezocht, hun wijnen geproefd, wordt er op heerlijke plaatsen geluncht en gedineerd en wordt een aantal cultuurhistorische plaatsen bezocht. Voorbeelden van de te bezoeken wijnhuizen: Karabunar/Via Vinera, Rumelia wine cellar en Chateau Copsa.

U verblijft met een (internationaal) reisgezelschap van ware wijnliefhebbers in een uitstekend hotel in de stad Plovdiv. De historische en bruisende stad is een perfect uitgangspunt voor het bezoeken van de verschillende wijnhuizen.

De groepsreis gaat door met met minimaal zes en maximaal twaalf personen. De kosten variëren van 945 tot 995 euro per persoon. Alle informatie over de reis is te vinden op www.noutswijnwereld.eu. U kunt daar het programma downloaden. Wenst u nadere informatie? Neem gerust contact op met Rob Nout via info@noutswijnwereld.eu.