Blog

Nieuwe zomer wijnen - Edoardo Miroglio Wine cellar

"Edoardo Miroglio Wine CellarGrape-growing and wine-making have been traditional for the region ever since Thracian times. Many ancient authors have praised the Thracian wine, and the recipe has been passed from father to son for generations... 
This is what I was inspired by!               
Edoardo Miroglio"

Dit is wat de eigenaar van dit prachtig wijndomein zegt. Edoardo Miroglio heeft meer dan 30 hectare eigen wijngaarden in het dorpje Elenovo, mooi gelegen aan de zuidelijke heuvels van de Thracian Valley wijnregio. 

 

De nieuwe Miroglio wijnselectie van Bulgaarse Topwijnen is een bewuste keuze, met betere lente- en zomermaanden op komst. De wijnen hebben wij geproefd en goed bevonden. In onze selectie zitten er 2 prachtige roséwijnen:

Bio Rosé Bouquet & Mavrud 2020 - organisch geteelde druiven met respect voor de natuur. Gemaakt van twee Bulgaarse druivensoorten, de Mavrud, bekend om zijn hoge kwaliteit in rode wijnen en die vandaag steeds meer in roséwijn te vinden is, en de minder bekende aromatische rode druif Bouquet, een kruising van Mavrud en Pinot Noir. Alleen het beste fruit wordt geselecteerd, om deze mooie en goed gemaakt wijn te pressen. Om van te genieten als aperitief op je terras of met lekkere bbq groenten en vlees. Ook goed bij kaas en gevogelte. 

Edoardo Miroglio EM Rosé 2020 - is van 2 andere druiven, namelijk Melnik, de bekende Bulgaarse druif uit Zuidoost Bulgarije en de internationale Pinot Noir. Een prachtige combinatie en culinair geteelde wijnen, die voor ieder iets speciaals bieden. Fris, elegant, met een mooie concentratie van het fruit en een aanzienlijke complexiteit. 

Edoardo Miroglio Brut "Blanc de Blanc" Millesime 2015 - met deze schuimwijn bewijst Bulgarije dat het zeer goede mousserende wijnen kan produceren van hoge kwaliteit. Dit jaar in de TOP3 beste wijnen uit Bulgarije, volgens het Bulgaarse DiVino magazine. "Blanc de blanc" staat voor productie uitsluitend van witte druivensoorten, in dit geval Chardonnay van het oogstjaar 2015! Gemaakt volgens de "méthode traditionnelle", zoals deze in Champagne wordt toegepast.

Elenovo Mavrud Reserve 2016 - opnieuw is de Bulgaarse Mavrud hier betrokken! Deze keer 100% van hun beste wijngaard, juist naast het wijndomein. Elenovo staat voor de hoogste kwaliteitswijnen met PDO Nova Zagora appellation controlé zone. Verplicht voor deze rode wijnen is de 18 maand eikenvat rijping + 1 jaar in fles en gemaakt van lage opbrengst druiven. Geniet van deze prachtige wijn bij vlees of bewaar hem, gezien zijn potentieel, voor mooie gelegenheden.

 

... en denk eraan: de beste wijn is deze die je deelt met mensen die je na aan het hart liggen!


Nazdrave