Blog

Slavi Selecteert 6 zomer topper!


De zomer loopt niet altijd naar wens, maar dat is België, toch? Als Bulgaar ken ik dat ook. Zo klagen de wijnboeren in Bulgarije over de ongeziene hittegolf, gelukkig stilaan voorbij. Dat is niet goed voor de natuur en zeker ook niet voor de wijnstokken. En toch hoor ik dat er nog steeds geen sprake van een minder goed jaar ginder, dat belooft dus!


Het Pakket: 6 zomer topper!
Voor deze wisselvallige zomer heb ik 3 type wijnen voor jullie geselecteerd, een witte, een rode en een rosé, zeer gevarieerd, net zoal het weer!

Wit: 
Tsarev Brod Sepage 2019  – de nieuwe oogst van een bekende in ons aanbod. Een frisse, mondvolle wijn van de Danube Plain, waar meestal dit type wijn te vinden is! Goed bij vis, tapas en aperitief. De naam “Sépage” staat voor een blend van 4 druivensoorten, Chardonnay, Sauvignon blanc, Riesling en Traminer, die op hetzelfde moment én TESAMEN geplukt worden in de wijngaard! Deze methode wordt ook toegepast in de Weense wijngaarden en heet daar “Gemischter Satz”.
 
Symbiose White 2020 – Deze wijn van Bratanov family is de ultieme “symbiose” tussen de natuur, de wijndruivensoorten en de mensen. Namelijk, “dry farming”, dus zonder sproeien met water, geen gebruik van pesticiden en herbiciden én de natuurlijke fermentatie met gisten van eigen wijngaard. 3 druivensoorten die de symbiose compleet maken: Viognier, Chardonnay en Tamianka! Een natuurlijke wijn zonder veel bla bla op het etiket. Past goed bij vis, BBQ, seizoen salades en als aperitief.
 
Rood:
Damyanov Melnik 2018 – deze lichte, elegante wijn met mooie concentratie van fruit is meteen een klepper! Gemaakt voor 100% van Melnik, de Bulgaarse druif Melnik, uitsluitend geteeld in de gelijknamig genoemde regio ‘Melnik’, in Zuidwest Bulgarije. Een culinaire wijn, met mooi elegant Bourgogne fruit, een zeer goede structuur en voldoende fraîcheur. Combineert goed met vitello tonnato, rood vlees, BBQ of in de pan, pasta en paddenstoelen gerechtjes!
 
Bergulé Mavrud 2018 – deze 2de rode wijn in de selectie komt ook uit de regio van Melnik. Villa Melnik maakt uitstekende wijnen van de meest typische Bulgaarse druif – de Mavrud. Moderne lezing van die klassieke Bulgaarse druif, met veel fruit, minder invloed van eik. Laat dus de druif voor zich spreken, enfin smaken!
 
Rosé:
Edoardo Mirglio Rosé 2020 – Edoardo Miroglio wine cellar steekt veel energie in het maken van deze top rosé met finesse en fraîcheur. Niet zomaar een rosé dus om er eentje te hebben in hun gamma! De Bulgaarse druif Melnik en Pinot Noir zijn volledig verantwoord voor deze culinaire rosé. Probeer het met vis en schaaldieren of met wit vlees (kalf, kalkoen).
 
Tsarev Brod Rosé Evmolpia 2020 (Ongefilterd) – dit is een unieke wijn! Evmolpia is een Bulgaarse druivensoort, een kruising tussen Merlot en Mavrud, geselecteerd in 1991. Tsarev Brod wijnmakerij laat opnieuw een Bulgaarse variëteit zien, die enigszins verwaarloosd was, met vandaag slechts 90 ha wijngaard voor deze druif in Bulgarije. Dankzij de vakkundige kennis en ervaring met de variëteit kunnen we zeggen dat ze een geweldige originele wijn hebben gemaakt.
Over het algemeen is hét kenmerk van Rosé van de variëteit Evmolpia een rijke kleur en smaak, eigenzinnig, met wat citrus rood fruit en frisse zuren.  Om deze rijkdom te bewaren wordt de wijn ongefilterd gemaakt. Dankzij mooie zuren en het elegante profiel, past deze rosé bij vele gerechten, ontdek maar eens zelf!

nu in promo: - 6%
Bestel nu
Pakket: 6 bubbels Edoardo Miroglio winery

En om het beeld compleet te maken, een pakket van 6 flessen, 3 verschillende type bubbels allemaal Method Traditional (2de gisting in fles) met minimum 24 maand flesrijping. Ontdek Edoardo Miroglio bubbels en overtuig je zelf in kwaliteit van deze Bulgaarse mousserende wijnen!



nu in promo: - 6%
Bestel nu
Weetjes:
Uit onze Blog : Maak kennis met de bekendste Bulgaarse druiven variëteiten: lees hier